Ubat Penawar Sesak Nafas Penyakit Asma Termujarab

saluranNafasAsma260x480 Ubat Penawar Sesak Nafas Penyakit Asma Termujarab

ubat penawar sesak nafas asma cara kami

Ubat penawar sesak nafas penyakit asma atau lelah yang kami ikhtiarkan amat berlainan daripada semua kaedah yang anda tahu. Kami mengadakan rawatan asma atau lelah dah melebihi sepuluh tahun dan dah rawat berpuluh-puluh pesakit asma. Ramai di kalangan mereka yang datang kali pertama ke Pusat Rawatan kami dalam keadaan yang amat tercungap-cungap susah nak bernafas. Syukur dengan izin Allah, setelah menjalani rawatan dengan kami, mereka dapat menjalani kehidupan yang bebas daripada penderitaan penyakit asma. Itulah ubat penawar sesak nafas penyakit asma atau lelah cara kami yang anda juga boleh nikmati dengan izin Allah jika anda juga mengidap asma, insya Allah!

Berdasarkan pengalaman kami merawat penyakit asma atau lelah, semua mereka telah mengguna ubat semburan (inhaler) sekian lama sebelum datang ke kami. Apa yang kami dapat kesan ialah bahagian dalam rongga saluran pernafasan di peparu pesakit terdapat lekatan serdak saki baki ubat semburan tersebut. Ertinya, ubat itu menambah sempitkan saluran pernafasan juga. Oleh kerana itu, pepundi udara di hujung saluran pernafasan hampir tersumbat. Keadaan ini hanya membolehkan oksigen yang tersalur ke darah amat tidak mencukupi. Itu jugalah sebabnya kita lihat pesakit terlalu susah untuk bernafas. Bila tarik nafas, lekuk yang di bawah kerongkong jadi terlalu tertarik ke dalam. Itu boleh kita saksikan secara nyata.

Tatacara kami melakukan rawatan penyakit asma ialah dengan menyedut seluruh saluran pernafasan dalam peparu hingga ke pepundi udara. Ringkasnya, kami cuba bersihkan peparu daripada semua cairan dan kotoran atau lekatan yang menumpuk dalam peparu, termasuk juga endapan ubat semburan. Kemudian barulah kami cuba membaikpulih otot saluran dan saraf supaya berfungsi dengan betul. Lebihan bermacam ubat yang menjadi toksin dalam badan juga akan kami sedut keluar. Biasanya, darahpun akan kami mohon kepada Allah untuk ditukar. Sebabnya ialah darah yang ada dalam badan sudah tak segar.

Rawatan penyakit asma yang khusus seperti inipun perlu diulang hingga betul-betul sembuh. Bilangan ulang rawatan bergantung kepada keterukan yang dialami oleh pesakit. Ada juga yang dua kali rawatan sembuh. Yang betul-betul teruk, perlu tiga empat kali ulang. Yang penting, jika nak berubat, biarlah sampai pulih betul. Bila dah pulih, penyakit asma tidak akan mengganggu lagi, insya Allah.

Sila ambil perhatian: seandainya lepas 24 jam rawatan pertama anda masih tidak merasakan sebarang perubahan tentang penyakit asma atau lelah anda, anda harus menerima hakikat bahawa penyakit anda dah tak terubat walau ke mana anda berubat. Dekatkanlah diri anda sedekat-dekatnya kepada Allah. Itu nasihat ikhlas saya untuk anda!

Untuk makluman, hampir semua pesakit asma yang datang berubat ke kami adalah mereka yang berpenyakit di tahap teruk. Ada di kalangan mereka yang sebaik selesai rawatan pertama berkata “selesanya bernafas, tak pernah rasa begini sebelumnya…”. Seorang pesakit lain, bila terjadi serangan penyakit asma, dia terpaksa dikejarkan segera ke wad kecemasan. Setiap kali ke sana, dia terpaksa diserkup dengan alat bantuan pernafasan selama belasan jam (bukan satu dua jam). Setelah menjalani rawatan penyakit asma cara kami, dia sihat dan tak lagi menggunakan ubat semburan untuk hidup. Alhamdulillah. Rahmat Allah untuk mereka!

Itulah sedikit perihal ubat penawar sesak nafas penyakit asma atau lelah cara kami. Sila ambil perhatian bahawa kami bukan yang terbaik. Kita sama saja. Kebetulannya kami diberi sedikit ilmu oleh Allah untuk merawat mereka yang perlukan khidmat kami.

Jika anda berhajat untuk berubat, sila buat temujanji (sila klik atau sentuh perkataan itu). Eloknya, sila fahami kaedah rawatan jom sihat tanpa ubat (sila klik atau sentuh perkataan itu) kami terlebih dulu…

 

 

Sila kongsi

XML Sitemap · Disclaimer · Privacy Policy · Terms Of Use
© Hak Cipta Terpelihara 2014 - 2024 · Perubatan Dr Rasid & Nazar – Perubatan Islam Jom Sihat Tanpa Ubat ·